Nærområdet

Et fjell av muligheter – hele året

Hvite vidder, spirende vårtegn, sommersol eller sprakende høstfarger. I Veggli Fjellgrend er fantastiske naturopplevelser aldri langt unna.

Sommerfjellet

Uendelige turmuligheter

I sommerhalvåret finner du godt markerte turstier og sykkeltraseer i nærområdet både på høyfjellet og i lun skog. Små og store fjellvann innbyr til forfriskende bad eller til å prøve fiskelykken. Mot høsten kan du fylle kurven med sopp eller spannet med multer, blåbær og tyttebær. Fra Veggli Fjellgrend er turmulighetene nær sagt uendelige. De gamle Nordmannsslepene over Hardangervidda gjør det mulig å gå fra Vegglifjell og helt over til Vestlandet.

Vinterfjellet

90 km langrennsløyper

Vinterstid spenner du på deg skiene ved hytteveggen og glir ut i et kritthvitt fjellandskap med 90 kilometer nypreparerte langrennsløyper. Snøen legger seg tidlig på Vegglifjell, og løypene kjøres opp så fort det er mulig. Egne tidligløyper gjør skisesongen ekstra lang. Som en del av prosjektet anlegges det skistadion i umiddelbar nærhet til Veggli Fjellgrend. Her kan hele familien leke seg i lyssatte langrennsløyper til langt inn i vinternatten. Teknikken og tempoet velger dere selv.

Ved behov for litt ekstra fart på skiene, ligger Vegglifjell Skisenter knappe 500 meter fra hytteveggen. Herfra er det “ski home” med nedoverbakke til hyttedøra. Det er kjøreavstand fra Veggli Fjellgrend til flere andre skisenter i nærområdet. Vegglifjell er også et populært område for snøkiting.

Vegglifjell Skisenter: 5m
Kongsberg Skisenter: 1t 17m
Uvdal Skisenter: 1t 1m

Avstander

Et godt utgangspunkt for gode opplevelser

Veggli Fjellgrend har flott beliggenhet for baseferie. Klikk deg rundt i kartet under og se noen av opplevelsene som er tilgjengelige for en dagstur.

Dagsturer

Veggli Fjellgrend

Veggli Fjellgrend er et supert utgangspunkt for baseferie. Herfra kan dere utforske et nærområde spekket med aktiviteter og severdigheter. Klikk deg rundt i kartet for å se noen av dem.

Dagsturer
Aktivitetsbygda Dagali Langedrag Bjørneparken Rjukan Gaustatoppen Kongsberg Drammen Oslo Veggli Fjellgrend Veggli

Aktivitetsbygda Dagali

Dagali

Dagali kalles gjerne «Aktivitetsbygda». Det er ikke uten grunn. Her finner dere et stort og variert tilbud hele året, med blant annet gokart, paintball, snøscootersafari, rafting, juving og rappellering.

 1t 20m

Langedrag

Langedrag

Langedrag Naturpark huser rundt 20 ulike dyrearter, og er kjent for sitt utvalg av gamle husdyrraser og ville dyr fra norsk fauna. Her kan dere blant annet oppleve ulv og gaupe på nært hold.

 1t 10m

Bjørneparken

Bjørneparken

Bjørneparken er en dyrepark med norske rovdyr, ville hjortedyr og husdyr. Parken har også Norges største krokodilleland, i tillegg til hinderløype, lekeapparater og berg-og-dalbane.

 1t 45m

Rjukan

Rjukan

Rjukan står på UNESCOs verdensarvliste og er en mangfoldig destinasjon. Her finner dere alt fra industri- og krigshistorie på Vemork til aktiviteter som Rjukanbadet, Rjukan klatrepark og Norges råeste strikkhopp.

 1t 10m

Gaustatoppen

Gaustatoppen

Fra majestetiske Gaustatoppen (1883moh.) kan dere i klarvær se omtrent en sjettedel av Norge. Toppen nås via flere ulike ruter til fots, eller med en imponerende og minneverdig kabelbane inne i fjellet.

 1t 15m

Kongsberg

Foto: Reklamebyrået Akari

Kongsberg

I tillegg til alpinanlegg har Kongsberg en rekke spisesteder, butikker og museer. Her kan dere blant annet bli med på togtur inn i en gammel sølvgruve. Kongsberg arrangerer også årlig Norges største jazzfestival.

 1t 10m

Drammen

Drammen

 1t 55m

Oslo

Oslo

 2t 20m

Veggli Fjellgrend

Veggli Fjellgrend

Veggli Fjellgrend er et supert utgangspunkt for baseferie. Herfra kan dere utforske et nærområde spekket med aktiviteter og severdigheter. Klikk deg rundt i kartet for å se noen av dem.

Veggli

Veggli

Veggli har både butikker, bakeri, bensinstasjon og kro. Her kan dere også leie dresin og sykle langs den nedlagte Numedalsbanen mot Rødberg, Norges lengste kulturminne.

 15m